English

KK Partizan NIS

Subota, 18.09.2021 (19:00)

  • VS

Subota, 18.09.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
14.12.2017 · 17:04

Nenad Čanak je novi šef stručnog štaba KK Partizan NIS

Prvi asistent novog trenera crno-belih biće Dejan Mijatović. Dragan Todorić na novoj funkciji - savetnik predsednika KK Partizan za sportska pitanja. 

Na danas održanoj sednici Upravnog odbora KK Partizan NIS, imenovan je novi trener prvog tima. Nekadašnji kapiten crno-belih i prvi asistent u stručnom štabu Aleksandra Džikića prošle sezone, Nenad Čanak, dobio je jednoglasno poverenje svih 12 prisutnih članova UO. Prvi saradnik novog šefa struke je Dejan "Džoli" Mijatović, dok će u štabu ostati i Aleksandar Matović. 

Na konferenciji za medije u prostorijama KK Partizan, novi trener crno-belih je na predstavljanju izjavio: 

"Izuzetno mi drago zbog povratka, Partizan je moja sportska kuća. Jako dobro znam šta navijači očekuju od tima i od kluba. Mogu da obećam da ću sa strućnim štabom dati 100 posto energije i znanja da Partizan vratimo gde mu je mesto pre svega u smislu normi ponašanja i igre. Čeka nas težak posao, ništa u životu nije lako, ali sigurno nećemo odustati", rekao je Čanak koji je sa klubom potpisao ugovor na dve i po godine. 

Njegov prvi asistent, Dejan Mijatović je izjavio: 

"Svesni smo postojanja jednog kontinuiteta filozofije kada je u pitanju selekcija ličnosti koje su ulazili u Partizan i želim da klub zadrži taj identitet od koga ne sme da se odustane. Kao što su naši prtehodnici rekli,  Partizan ili ima tim koji će da juriša na najviše ambicije ili da ima tim koji će da za koju godinu to isto da napravi", istakao je Mijatović. 

Dugogodišnji sportski direktor KK Partizan, Dragan Todorić, od danas stupa na novu funkciju i on će biti savetnik predsednika kluba za sportska pitanja, ujedno i jedan od predsednikovih najbližih saradnika. 

"Desila se i promena sportskog direktora. Todorić nije smenjen, već je pomeren sa tog mesta i biće moj savetnik i jedan od najbližih saradnika. I dalje će biti u klubu, a danas je dobio poverenje UO a nadam se da će ostati i dalje u klubu i kada ode u penziju, jer je jako teško pronaći čoveka sa takvim znanjem i bogatim iskustvom. Kada je u pitanju mesto sportskog direktora, pregovaramo sa nekoliko proverenih ljudi. Želimo da to bude mlad, energičan čovek, bivši sportista, da napravi kontakte i da se bavi transferima. Dušan Kecman će ostati tim menadžer i zauzeće Todorićevo mesto na klupi dok ne rešimo pitanje sportskog direktora", istakao je predsednik KK Partizan NIS, Ostoja Mijailović. 

Debi na klupi crno-belih koje je prošle sezone već i predvodio kao prvi trener u odsustvu Aleksandra Džikića, Nenad Čanak će imati u subotu, 16. decembra priotiv MZT-a. 

(Foto: Miroslav Todorović)