English

KK Partizan NIS

Četvrtak, 20.09.2018 (18:00)

  • VS

Četvrtak, 20.09.2018 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
10.10.2017 · 06:32

Partizan startuje u Berlinu

Crno-beli danas putuju u prestonicu Nemačke, gde se u prvom kolu 7Days Evrokupa sastaju sa Albom, u sredu 11.10. od 20 časova. (Direktan prenos na TV Sport Klub) 

Nakon prva tri kola u regionalnoj ABA j.t.d. ligi, košarkaši Partizana se spremaju za prvi nastup u kontinentalnom takmičenju ove sezone. Ovog popodneva, naš tim putuje u Berlin, gde će se u sredo od 20 časova sastati sa Albom u okviru grupe C 7Days Evrokupa. 

Pred prvi evropski izazov za mladi crno-beli tim, trener Miroslav Nikolić je izjavio: 

"Idemo na put, nedelju dana ćemo biti odsutni, tako da ćemo trenirati u hodu. Znamo u kojoj fazi se nalazimo, počinje takmičenje u Evropi i gledaćemo da odigramo što bolje. Drugo, dobiće priliku mlađi igrači, da ih razigramo, jer nam je ipak prioritet Zadar koji sledi u subotu. Nećemo se sigurno predavati, borićemo se, gledati da što više popravimo odbranu i igrati najbolje što možemo", poručio je Nikolić. 

Mladi, sedamnaestogodišnji krilni centar Partizana NIS, Marko Pecarski, prvi put će igrati evropsko takmičenje u seniorskoj konkurenciji. 

"Spremni smo i jedva čekamo da takmičenje počne. Svaki minut na terenu koji zaslužim, trudiću se da maksimalno opravdam. Mlad smo tim, želimo sa se dokažemo u čemu će nam mnogo pomoći naši iskusniji igrači od kojih možemo puno da naučimo i na utakmicama i na treninzima i van terena. Alba je veoma iskusan i kvalitetan tim, ali i protiv njih kao i protiv svakog drugog rivala, mi moramo da pružimo svoj maksimum", rekao je Pecarski koji je tokom proteklog vikenda nastupao i za juniorski tim crno-belih. 

Nakon gostovanja u Berlinu, ekspedicija Partizana putuje u Zadar gde će u subotu igrati meč protiv istoimenog protivnika. 

(Foto: Miroslav Todotović / Dragana Stjepanović)