English

KK Partizan NIS

Četvrtak, 20.09.2018 (18:00)

  • VS

Četvrtak, 20.09.2018 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
04.10.2017 · 17:39

Hrabri crno-beli ostali bez velikog preokreta u Baru

Naš tim je u jednom navratu imao i -18, ali se u poslednjoj deonici vrati o u meč, stigao do izjednačenja i napada za pobedu. Ipak, nakon neiskorišćenog napada, domaći su realizovali poslednji posed i došli do pobede rezultatom 83:81 (36:22, 18:19, 17:16, 12:24) 

Početak utakmice u SC Topolica u potpunosti je pripao domaćem timu koji je odigrao veoma efikasno u prvoj četvrtini i tako stekao dvocifrenu prednost koju je uspevao da održi sve do početka poslednjeg perioda. 

Kada su crno-bei ušli u četvrtu četvrtinu sa serijom od 8:0, ukazala se šansa za preokret. Stizali su polako igrači Partizana veliku prednost domaćeg tima, da bi u poslednjem minutu došli do 81:81, kada je Miler realizovao slobodna bacanja. Nakon toga, domaći nisu iskoristili napad i crno-beli su krenuli po pobedu. Odigran je dobar napad, Marko Čakarević je ostao u poziciji za šut, ali nažalost, nije pogodio. Odmah zatim, domaći su organizovali napad u poslednjih nekoliko sekundi i šutem preko ruk,e u poslednjoj sekundi, uspeli da stignu do pobede. 

Na konferenciji za medije nakon meča, trener Partizana NIS, Miroslav Nikolić je izjavio: 

"Čestitam Mornaru na zasluženoj pobedi, imali su kontrolu rezultata tokom čitave utakmice. Mi smo u utakmicu ušli bez žara i borbenosti, samo u prvoj četvrtini smo primili 36 poena a to je neprihvatljivo za Partizan. Slabo igramo odbranu, danas je to bilo katastrofa. U drugom poluvremenu smo se vratili željom, a da je takva želja bila i u prvom poluvremenu mislim da bi utakmica bila drugačija", istakao je Nikolić. 

Kapiten Novica Veliković je istakao kako je domaći tim zasluženo pobedio. 

"Ti šutevi ulaze kada ti 35 minuta ne igraš sa žarom. tek u poslednjih 5 minuta...Ne možeš tako da dobijes. Zaslužena pobeda domaceg tima. Mii sad igramo kući sa Železnikom, posle dve utakmice izgubljene na jednu loptu, moramo da skupimo snagu i dobijemo naredni meč", poručio je kapiten. 

Već u subotu, 7. oktobra, Partizan NIS od 19:00 dočekuje FMP Železnik u okviru III kola ABA j.t.d. lige. Potom slede još dva gostovanja, u Berlinu protiv Albe i protiv Zadra. 

Mornar:

Hadžibegović, Ćalić, Mićović 12, Nidam 15, Mijović, Pavić 4, Šepard, Mugoša 5, Reli-Ros 18, Vranješ 12, Bakić 4, Luković 13

Partizan NIS 

Miler 20, Vilijams-Gos 9, Tadić, Jovanović, Marinković 11, Veličković 8, Tomić 2, Pecarski 2, Gavrilović 3, Andrić 8, Čakarević 10, Šalić 8

(Foto: Media Pro / Mornar, video: Mornar)