English

KK Partizan NIS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

  • VS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
09.08.2017 · 11:33

Aleksandar Aranitović je nova crno-bela sedmica

Mladi bek je danas potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom. 

Mladi, devetnaestogodišnji bek, Aleksandar "Sani" Aranitović, novi je košarkaš Partizana NIS. U redove crno-belih, Aranitović dolazi kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Crvenom zvezdom MTS. U sezoni 2015/16, Aleksandar je kao pozajmljen igrač nastupao za Mega Leks (Mega Bemax), da bi sezonu 2016/17 proveo u FMP-u. 

Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora, Aranitović je istakao da je spreman za novo poglavlje u karijeri: 

"U Partizan dolazim u potpunosti oporavljen nakon povrede i spreman da se uz dobar rad vratim na teren. Velika mi je čast što sam u prilici da radim sa trenerom Nikolićem i nadam se da ću ukazano poverenje opravdati na pravi način", istakao je novi košarkaš crno-belih. 

U mlađim kategorijama, Sani Aranitović je bio redovan član reprezentativnih selekcija naše zemlje. Na Evropskom prvenstvu za igrače uzrasta do 16 godina (2013.) Aranitović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju. Godinu dana kasnije, na Svetskom prvenstvu, Aranitović je bio član generacije koja je osvojila bronzu. Na klupskom planu, Aleksandar je dva puta je igrau u finalu juniorskog turnira Evrolige koju je 2014. i osvojio, nastupavši tada za Crvenu zvezdu MTS. Iste godine, novi košarkaš Partizana NIS je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalne utakmice protiv madridskog Reala. 

Po dolasku u Partizan, Aranitović je zadužio dres sa brojem sedam. 

(Foto: Miroslav Todorović / Mega Bemax / Partizan NIS)