English

KK Partizan NIS

Subota, 18.09.2021 (19:00)

  • VS

Subota, 18.09.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
18.07.2017 · 12:03

Miroslav Nikolić se vratio u Partizan

Nakon 19 godina, proslavljeni trener se vratio u redove crno-belih sa kojima je potpisao trogodišnji ugovor. 

Miroslav Nikolić je novi-stari trener Partizana! Proslavljeni košarkaški stručnjak, danas je stavio potpis na trogodišnji ugovor sa crno-belima, klubom sa kojim je u sezoni 1996/97 postao prvak SR Jugoslavije. Pre povratka u redove Partizana, Nikolić je radio u KK Dinamik, a pre toga je sa uspehom radio u kragujevačkom Radničkom, KK Budućnost iz Podgorice sa kojom je osvojio dve titule prvaka SRJ, Hemofarmu, Crvenoj zvezdi, Vojvodini, BFC-u iz Beočina, Apolonu i Avtodoru. 

Trener Nikolić je bio član stručnog štaba reprezentacije naše zemlje na brojnim takmičenjima. Radeći sa selektorima Željkom Obradovićem i Sašom Đorđevićem, Miroslav Nikolić je bio deo generacija koje su osvojile srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Atlanti 1996, zatim titule prvaka Sveta 1998, prvaka Evrope 1997. kao i srebra na Svetskom prvenstvu 2014. 

Po potpisivanju ugovora, Miroslav Nikolić je izjavio: 

"Danas smo tek stavili potpis na trogodišnji ugovor, mislim da ćemo imati dobru saradnju i da će oko Partizana biti dobra atmosfera. Moja ideja je da vratimo Partizan načinu rada iz '96 i '97 godine kada sam bio trener, da potpisujemo male ugovore, negde gde je realnost s obzirom na tešku situaciju. Nadam se da ćemo dovesti par mladih igrača koji će potpisati ugovore na 3-4 godine i da ćemo opet biti najtalentovanija ekipa u zemlji kao nekad što smo bili", rekao je Nikolić i dodao: 

"Želja nam je da kroz sezonu-dve stvorimo dva-tri reprezentativca naše zemlje i da rastemo. Takav koncept zahteva da strpljenje svih, i nas u klubu i navijača", zaključio je Nikolić. 

Prvi asistent trenera Nikolića biće Nikola Marković, a novi članovi stručnog štaba biće i Aleksandar Matović i kondicioni trener Adam Petrović. Pripreme crno-belih počeće 7. avgusta i pretežno će se odvijati u Beogradu. 

(Foto: KK Partizan NIS, karitkatura: Sarmagedon)