English

KK Partizan NIS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

  • VS

Subota, 23.03.2019 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
15.05.2017 · 18:04

Crno-beli doneli bodove iz Vršca

U većem delu susreta crno-beli su imali blagu prednost koju su u poslednjoj četvrtini uvećali i održali do konačnih 74:81 (19:20, 21:25, 19:15, 15:21) 

U osmom kolu Mozzart Superlige Srbije, Partizan NIS je upisao sedmi trijumf. U vršačkoj dvorani Milenijum, crno-beli su savladali Vršac sa 74:81. Na ovoj utakmici, u ekipi Partizana nije bilo povređeno Stefana Pota, dok kapiten Novica Veličković, nije ulazio u igru. 

Tokom većeg dela susreta, crno-beli su imali blagu rezultatsku prednost koju su Vrščani konstantno uspevali da vrate u egal. U nekoliko navrata, domaći tim je uspevao i da povede, ali su tada, kao po pravilu, crno-beli brzo sustizali vođstvo domaćina. 

U poslednjoj deonici, Partizan je serijom 6:0 stigao do 65:71, da bi ubrzo rezultat na semaforu glasio i 71:79. Do kraja susreta, ostalo je samo da igrači obe ekipe postave konačan rezultat kojim je Partizan NIS stigao do nove pobede u domaćem prvenstvu. 

Na konferenciji za medije posle meča, trener crno-belih, Aleksandar Džikić je izjavio: 

"Igramo lakše sa ekipama sa kojima smo se sastajali u ABA ligi. Ovo je po­če­tak dru­gog kru­ga Su­per­li­ge, Vr­šac ni­je ne­po­zna­ni­ca za nas, ali opet smo pro­tiv njih od­i­gra­li te­žak meč. U pr­vom po­lu­vre­me­nu ni­smo na­šli re­še­nje za Jef­ti­ća, Min­čev je bio ve­li­ko iz­ne­na­đe­nje, a Fun­dić sa­mo na­ma da­je troj­ke. Re­kao sam i u na­ja­vi da po­zi­ci­ja Vr­šca na ta­be­li ni­je pro­jek­ci­ja nje­go­vog kva­li­te­ta. Na­dam se da će­mo u sle­de­ćim utak­mi­ca­ma bi­ti kom­plet­ni, na ovoj smo sve­sno odmara­li Ve­lič­ko­vi­ća, če­ka­mo da nam se pri­klju­či i Pot". - istakao je Džikić. 

Centar Partizana NIS, Miloš Koprivica je istakao kako je večerašnji meč bio težak za crno-bele. 

"Čestitam ekipi Vršca na očekivano velikoj borbi, kao i svojim saigračima na dobijenoj utakmici. Bilo mi je zadovoljstvo igrati u Vršcu, u hali u kojoj sam igrao tri godine. Takođe, zadovoljstvo je sresti ljude sa kojima sam sarađivao. Na nama je da se okrenemo sledećem meču protiv Zvezde i da se za njega spremimo što je moguće bolje". - naglasio je Koprivica. 

Ekspedicija Partizana se večeras vraća u Beograd, a u četvrtak, 18. maja, od 19 časova crno-beli dočekuju Crvenu zvezdu MTS u derbi susretu IX kola Mozzart Superlige Srbije. 

Vršac

Pavković 5, Pavlović, Mitrović, Glišić 3, Krstović 9, Jorović 3, Savović 3, Jeftić 16, Minčev 13, Stojadinović 4, Fundić 12, Đerić 6

Partizan NIS

Ratkovica 10 (7 as), Vrabac 2, Jovanović, Marinković 12, Veličković, Majstorović 6 (7 sk), Birčević 16 (7 sk), Koprivica 6, Andrić 13, Hečer 16, Karahodžić, Luković 

(Foto: Branko Kozlina / KK Spartak Subotica)