English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
14.04.2017 · 11:30

Istanbul 1992. - Uspeh koji se i dalje prepričava

Juče smo u galeriji ŠTAB obeležili 25 godina od najvećeg uspeha u istoriji KK Partizan i srpske klupske košarke, osvajanja Kupa evropskih šampiona. 

KK Partizan NIS je uz pomoć navijača okupljenih oko pokreta Grobarski treš romantizam i Fondacije Pučusti 2012. obeležio 25. godišnjicu od osvajanja Kupa evropskih šampiona u Istanbulu. 

Bila je to prilika da se ponovo prisetimo detalja epskog finala protiv Huventuda ali i nestvarnog puta koji je tada izuzetno mladi tim Partizana prešao od Beograda, preko Fuenlabrade do Istanbula i večnosti. 

Ovom prilikom, Fondacija Pučisti 2012. je izradila pozlaćene mini replike trofeja i uručila ih svim članovima legendarne generacije igrača, trenera i članova kluba. 

Takođe, klub je od svojih navijača dobio i specijalno dizajniranu plaketu i repliku dresa iz 1992. sa brojem 25. 

Sinoćnjem događaju, prisustvovali su brojni članovi legendarne generacije, članovi porodice profesora Nikolića i Dragiše Šarića, kompletan aktuelni prvi tim crno-belih, kao i brojne legenede kluba. 

Prisutnima su se pored ostalih obratili i najkorisniji igrač finalnog turnira u Istanbulu 1992. potom dugogodišnji predsednik Partizana a danas predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Saša Danilović i član zlatne generacije iz Istanbula, danas izvršni direktor KK Partizan NIS, Mlađan Šilobad, dok je strelac odlučujućeg koša, legendarni Aleksandar Saša Đorđević poslao veoma emotivnu video poruku koja je sinoć emitovana. 

Sve fotografije sa sinoćnjeg događaja pogledajte u galeriji sajta KK Partizan ili na zvaničnoj Facebook stranici kluba. 

(Foto: Miroslav Todorović / Fondacija Pučisti 2012.)