English

KK Partizan NIS

Utorak, 19.10.2021 (19:30)

  • VS

Utorak, 19.10.2021 (19:30)

VESTI

Ostale Vesti »
05.01.2016 · 16:01

Aleksandar Džikić je novi trener KK Partizan NIS

Ovog popodneva, uprava crno-belih i dosadašnji trener Petar Božić, sporazumno su raskinuli saradnju.  

Nakon jučerašnjeg meča u Nikšiću, KK Partizan NIS je doneo odluku o promeni trenera prvog tima. Umesto najtrofejnijeg kapitena u istoriji kluba sa kojim je sporazumno došlo do prekida saradnje, ekipu Partizana će u narednom periodu predvoditi Aleksandar Džikić.

Novi trener crno-belih, do juna 2015. godine je radio kao selektor reprezentacije Makedonije. Pre toga, on je trenirao ekipu Krke iz Novog Mesta u dva navrata, ljubljansku Olimpiju i Lijetvus Ritas. Pre samostalnih angažmana, Džikić je radio dve godine kao pomoćni trener u Minesota Timbervulfsima . Od 1999. do 2005. godine, Aleksandar Džikić je radio na mestu pomoćnog trenera KK Partizan.

Tokom dosadašnje karijere, novi trener crno-belih je osvojio evropski Evročelendž kup, četiri titule prvaka Slovenije i dva nacionalna kupa te zemlje. Kao pomoćni trener KK Partizan, Džikić je osvojio četiri titule prvaka države i dva nacionalna kupa.

KK Partizan NIS, zahvaljuje se Petru Božiću na predanom radu i svemu što je učinio za klub. Humska 1 i hala Pionir, biće uvek mesta na kojima je Petar Božić više nego dobrodošao. 

(Foto: Miroslav Todorović)