English

KK Partizan NIS

Subota, 18.09.2021 (19:00)

  • VS

Subota, 18.09.2021 (19:00)

VESTI

Ostale Vesti »
16.09.2015 · 16:52

Božić: Čast i odgovornost

Po preuzimanju dužnosti šefa stručnog štaba trofejnog kluba, Petar Božić nije krio emocije:

- Pitanje je koliko to rečima može da se opiše, ali meni je ukazana izuzetna čast što sam ovde. Sa druge strane, tu je i velika odgovornost koja se pojačava specifičnošću situacije i tajmingom kada sam imenovan za prvog trenera. Pokušaću da, uz svo neiskustvo, ali i umeće i pozitivnu energiju, da opravdam poverenje koje mi je pruženo.

Posle prvih reči na mestu trenera najtrofejnijeg srpskog kluba, 36-godišnji Beograđanin je nastavio:

- Pred nama je jako težak period u kojem mora hitno da se oformi stručni štab i postepeno formira ekipa koja će samo možda dočekati početak sezone. Ali, ekipa koja će u perspektivi moći da odgovori očekivanjima.

Božić je predstavio i najbliže saradnike sa kojima će predano i naporno raditi na ostvarenju zacrtanih ciljeva:

- U stručnom štabu biće Dušan Kecman, Vule Avdalović i Goran Tadić koji je i do sada bio deo Partizana. Moja je želja bila da dovedemo i jednog trenera koji bi pored pozitivne energije doneo i iskustvo i sklopio celinu u stručnom štabu. U pregovorima smo. Taj čovek bi ljudskim kvalitetima i iskustvom mnogo značio mladom stručnom štabu kakav je naš. Birajte da li ćete tu funkciju nazvati savetnikom, ili nekako drugačije, ali on će ravnopravno učestvovati u donošenju svih odluka vezanih za tim.

Kao logično se nametnulo i pitanje koliko je bilo potrebno hrabrosti za preuzimanje tako velikog kluba u situaciji u kakvoj se sada nalazi.

- Kada sam došao na mesto pomoćnog trenera Partizana, priželjkivao sam da ću jednog dana biti i prvi trener. Situacija je izuzetno specifična i teška. Izazov je ogroman, kao i odgovornost. Spreman sam da zajedno sa svim ovim ljudima, posebno sa stručnim štabom i igračima, dam sve od sebe da podignemo klub na željeni nivo, da budemo u skladu sa ambicijama koje će, opet, biti u skladu sa mogućnostima. Verujem da ova godina mora da se iskoristi da se Partizan odgurne sa finansijskog dna. Naravno da ćemo iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži, ali neće biti nimalo lako. Duga je sezona, mnogo uspona i padova.

 Tagovi: