English

KK Partizan NIS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

  • VS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
14.08.2015 · 13:01

Renovirana košarkaška sala u OŠ ''20. oktobar''

Kompanija UNIQA, zajedno sa Aleksandrom Đorđevićem, selektorom košarkaške reprezentacije Srbije i nekadašnjim igračem Partizana, svečano je otvorila renoviranu sportsku salu Osnovne škole „20. oktobar“ na Novom Beogradu.

Donacija je obuhvatila kompletnu zamenu i postavljanje specijalne podne podloge za sportske namene, krečenje, rasvetu, kao i strunjače iza koševa namenjene dodatnoj bezbednosti dece.

Ideja da se uloži u renoviranje ove sale potekla je od činjenice da škola “20. oktobar” predstavlja značajno mesto za razvoj srpske juniorske košarke, ali i zahvaljući proaktivnosti njenog školskog odbora. Jer, kada postoji dobra volja i odlična saradnja, onda i rezultati moraju da budu dobri, a zadovoljstvo što se investira  u buduće naraštaje - još veće.

- U okviru svog poslovanja kompanija UNIQA uvek stavlja akcenat na razvoj mladih, jačanje timskog duha i vrednosti koje proizilaze iz zdravog odrastanja uz sport. Naša donacija za renoviranje sale školi „20. oktobar“ namenjena je stvaranju uslova za podizanje novih košarkaških velikana. Smatramo da je to jedan od najboljih načina da uzvratimo zajednici u kojoj poslujemo - rekao je Zoran Višnjić, član borda UNIQA International zadužen za region jugoistočne Evrope.

Malo je poznato da su u sportskoj sali ove škole stasavale najveće zvezde jugoslovenske i srpske košarke, a juniorski timovi KK Partizan  već punih 30 godina treniraju u ovoj školi.  

- Veoma mi je drago što smo uz svesrdnu pomoć UNIQA osiguranja uspeli da rekonstruišemo salu. Partizan je prisutan u O.Š. "20. oktobar" više od 30 godina i smatramo je našom kućom. Drago mi je da su deca dobila mnogo bolje uslove i da sala sada izgleda i lepše nego ranije. UNIQA je posebno povela računa o dodatnoj bezbednosti dece postavljanjem strunjača ispod koša. Videli ste i sami po reakciji dece kolika je to razlika, njihovo oduševljenje novim prostorom za trening dovoljno govori. Hvala UNIQA osiguranju što su prepoznali tradiciju, potrebe i potencijal ove košarkaške sale. Mnogo asova našeg kluba počelo svoju košarkašku karijeru upravo na ovom mestu - rekao je Mlađan Šilobad, poslovni direktor kluba iz Humske. 

I naš proslavljeni selektor i ambasador kompanije UNIQA, Aleksandar Đorđević, svoje prve košarkaške korake napravio je upravo na ovom terenu.

- Već dugo sarađujem sa kompanijom UNIQA i drago mi ja da ona uvek prepoznaje potrebu za ulaganjem u sport, kako bi naši budući naraštaji stasavali uz njega i vrednosti koje on propagira. A to su pre svega Olimpijske vrednosti, koje će ih usmeriti i u daljem u životu, kao odrasle ljude. Zato mi danas između ostalog promovišemo radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Siguran sam da ćemo i u budućnosti, zajedno sa kompanijom UNIQA, podjednako predano raditi na utemeljenju ovih vrednosti - rekao je Đorđević.Tagovi: