English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
17.03.2015 · 00:00

FAN MAIL ABA Liga: Milan Mačvan

Koji je njegov omiljeni NBA tim? Ko su najbolji igrači sa kojima je igrao? Ko je najbolji plajmejker u ABA ligi? Mnogo pitanja je stiglo na adresu Milana Mačvana, a ovo su njegovi odgovori... Šta je najviše uticalo na vas da počnete profesionalno da se bavis košarkom? Čega se najviše treba pridržavati da biste ostvarili svoj cilj? "Najviše je uticao moj tata koji je igrao košarku i on mi je usadio tu ljubav još kada sam imao 5 godina. Najpotrebnije je voleti košarku bezuslovno i biti joj predan 100% u svakom trenutku." Šta je presudilo u odluci da se vratite u Partizan NIS ove sezone? "Uticalo je to da dodjem i zajedno napredujem sa ovim timom i da Partizan pobedjuje sto je za svakog pojedinca u Partizanu najbitnije." Ko se najviše zalaže na treninzima Partizana NIS? "Na treninzima se najviše zalažu mladji igrači koji u svakom trenutku daju maksimum i ne štede se nijednog trenutka.

To su Milutinov, Marinković... I naravno kapiten Milosavljević." Da li razmišljate o tome, da ostanete još neku sezonu u Partizanu NIS? "Moja ljubav prema Partizanu je velika i šanse da ostanem ili da se vratim ako odem negde uvek postoje, ako klubu bude potrebna moja pomoć." Ko je najduhovitiji u timu Partizana NIS i ko je fizički najspremniji? "Najduhovitiji je bez premca Boris Dalo a najspremniji i najviše radi Vanja Marinković." Koja vam je omiljena navijačka pesma? "Omiljena pesma je: Kao da smo svi iz Laze pobegli... " Koja vam je omiljena poslovica trenera Duška Vujoševića? "Dule je veliki motivator i svaka njegova misao ima specifičnu poruku koju mozak lako prihvata i koristi na najbolji mogući način.

Ne bih voleo da ih izdvajam." Da li mislite da Partizan NIS može naredne sezone da se vrati u Evroligu? "Nadam se da će Partizan igrati Evroligu jer mu je tamo i mesto i to takmičenje nije isto bez Partizana i čuda koje je on pravio u Evroligi." Da li postoji novac zbog kojeg bi prešli u Crvenu zvezdu Telekom? "Ne razmišljam o tome, njih poštujem kao i svakog drugog protivnika." Ko je bio najbolji igrač sa kojim ste igrali i protiv koga ste igrali? "Najbolji igrači sa kojima sam igrao su Nikola Pekovic i Miloš Teodosic a protiv kojih sam igrao Pau Gasol i Toni Parker." Ko je najbolji plejmejker u ABA ligi? "Nadam se da će to biti Josh Akognon." Koji igrač protiv koga ste igrali je bio najteži za čuvanje? "Definitivno Pau Gasol, mislim da ga je nemoguće čuvati, 217, strašna tehnika i jako dobar šut." Koja vam je najdraža utakmica u dresu Partizana NIS? "Dve najdraže utakmice su mi pobede protiv Makabija i Reala u Pioniru." U prvom mandatu u Partizan NIS radili ste sa Vladom Jovanovićem, a sada saradjujete sa Duškom Vujoševićem?

Ima li razlika i ko je po vama bolji trener? "Vlada je sjajna ličnost i Duletov učenik i pred njim je sigurno dobra karijera dok za Duleta ne treba trošiti reci, njegova dela i trofeji govore sve." Da li postoje šanse da opet igrate u reprezentaciji Srbije? "Voleo bih da budem deo reprezentacije ali da to ne bude nista isforsirano s obzirom da su mi mnogo puta postavljali ovo pitanje." Da li mislite da reprezentacija Srbije može da zauzme prvo mesto na Eurobasketu 2015? "Ovi momci su pokazali na Svetskom prvenstvu kako se postaje šampion i pokazali su veru tako da se od njih očekuje samo velika borba koja nas može odvesti do medalje." Koji igrač vam je bio uzor kad ste bili mladi? "Jedan od uzora mi je bio Čarls Barkli, a naravno imao sam ih još dosta iz reprezentacije Jugoslavije i dresa Partizana." Na kojem aspektu igre najviše radite i šta smatrate da bi trebalo da popraviti u vašoj igri? "Možda bi trebalo da više radim na odbrani, jer je to pokazivanje želje.

Mislim da sam napredovao, ali da može jos bolje i na igri bez lopte." Da li mislite da biste možda mogli da uzimate više šuteva za tri poena? "Uzimam onoliko šuteva koliko je potrebno. Mislim da sam bolji u igri kada sam bliže košu pa se ne trudim mnogo da radim stvari koje slabije radim." Koji vam je omiljeni potez, "fadeaway" u stilu Dirka Nowitzkog ili nešto drugo? "Može se reći da mi je to jedan od omiljenih poteza, jer ga koristi mali broj igrača, a svakako najveći koji ga koristi je Dirk Novicki." Da li sa Sašom Pavlovićem igrate basket 1 na 1? "Nisam igrao sa Saletom 1 na 1, jer nismo ista pozicija. Više se ovi mladji igrači lože da mogu da nas dobiju, pa se uglavnom malo šalimo pred trening." Koji je najbolji trener sa kojim ste radili u karijeri i zašto? "Radio sam sa dosta dobrih trenera u karijeri i to je velika sreća.

Mislim da je najbolji onaj koji ima najviše trofeja - Dule. U budućnosti bih voleo da saradjujem sa Željkom Obradovićem ako mi se ukaže prilika." Koji je najdominantniji igrač sa kojim ste zajedno igrali u svojoj karijeri? "Najdominantiji igrač sa kojim sam igrao je Nikola Peković." Sa kojom od bivših legendi Partizana NIS biste želeli da igrate zajedno u istom timu? "Partizan ima mnogo legendi i čast je bilo biti sa njima na parketu, tako da ne bih želeo nikoga da izdvajam, da ne uvredim nekoga." Sa kojim aktivnim NBA igračem biste voleli da igrate zajedno i koji je vaš omiljeni NBA klub? "Najviše volim Klivlend i Lebrona Džejmsa." Da li mislite da postoji mogućnost da potpišete za neki od NBA timova u skorije vreme? "Šansa postoji sve dok se veruje u nju. Draftovan sam od strane Klivlenda tako da i dalje postoji šansa." Koliko ste visoki bez patika? "Visok sam 204 cm." Kojeg košarkaša iz BiH najviše cenite? "Mirza Teletović i Nihad Djedović su po meni dvojica najboljih." Iz kog razloga ste iz FMP-a prešli u Hemofarm, a ne u Partizan? "Partizan je te sezone imao velike finansijske probleme plus su imali dva jako dobra igrača na mojoj poziciji.

Ako se ne varam Veličković i Lazme su tada igrali, tako da nije bilo potrebe za jos jednom četvorkom, a Hemofarm je bio sjajna sredina za moj napredak." Šta smatrate razlogom svog neuspeha u Makabiju? "Neuspeh leži u tome sto je ekipa već bila formirana i što je imala četiri visoka igrača i što me je trener Blat uporno stavljao na poziciju 5, na kojoj sam jedino i dobijao šansu." Koji vam je najteži deo treninga? "Najteže mi pada početak treninga, dok se lepo ne zagrejemo i uvedemo u trening."