English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
27.01.2015 · 00:00

Milosavljević: Glumio bih u spotu grupe JNA

Večernje novosti - J. JevremovićNi slovo o košarci, kapiten košarkaša Partizana NIS Dragan Milosavljević Sportisti često putuju, ali poseta glavnim turističkim atrakcijama grada nekad traje koliko i dozvoljeni boravak centra u reketu. Vole da gledaju filmove, dobre i efektne kao koš uz faul, ali najčešća greška u koracima pred jutarnji trening je zaglavljivanje do sitnih sati uz ekran ili, ne daj bože, u noćnom provodu.

Prilikom posete „Novostima“, kapiten Partizana NIS Dragan Milosavljević borio se sa ličnim pitanjima kao sa nekim neugodnim čuvarom na terenu, jer zabrana spominjanja basketa onome ko diše za košarku dođe kao nedostatak vazduha. Ali, skromni momak iz Kruševca otvorio je vrata svoje privatnosti mnogo više nego što to čini na društvenim mrežama. - Ne koristim mnogo taj vid komunikacije, jer više volim da budem društven van interneta, na piću sa društvom, devojkom, na ručku sa porodicom. Drug me je nagovorio da otvorim Instagram, ali ne zato što sam neka zvezda, nego zato što hoće da mu lajkujem slike. Kapiten nema zadatak samo da vodi ekipu na terenu, već i u bioskop. To radi svojevoljno, jer je filmofil. Pored knjiga, trener Duško Vujošević voli da preporuči i dobar film, pa čak i muziku. - Kod knjiga se nismo baš našli.

Ne volim mnogo da čitam, što kaže Dule, upala mi dlaka u knjigu kad sam bio mali. Više volim ekran na kome su Denzel Vašington ili Robert De Niro. Često do kasno gledam filmove, prednost je što nikad ne izgledam umorno sutradan na treningu. Umesto što se vrtim po krevetu kad ne mogu da zaspim, bolje da me uspava neka lagana serija. Ne španska, samo turske gledam – izričit je Milosavljević, ali osmeh odaje da ne bi gledao „Sulejmana“ čak ni da na kraju sezone prelazi u Fener, a u klauzuli ugovora mu stoji A1 nivo turskog jezika. Oprobao bi se kapiten crno-belih kao glumac, ali samo ako su mu saigrači pred kamerama momci iz grupe JNA. Kad je šef mogao, može i on. - Super im je spot za pesmu „dajte gol“. Glumio bih i ja u njemu, zašto da ne. Ali bih bio u ulozi davitelja, kao i Dule – uz osmeh poručuje Milosavljević.

Ipak, oskar za najbolji grobarski performans ide u ruke momka koji je započeo akciju povratka Saše Pavlovića u Partizan, snimkom u kome mu poručuje „nemoj da te iznabadabadam“.- Boris Dalo je, pored srpskog, počeo da priča i crnogorski. Sašin uticaj, povukao je akcenat. Neverovatno je koliko je talentovan za jezike, pravi genije. Ja na francuskom znam tek poneku nepristojnu reč koju sam pokupio iz svlačionice. On je u svlačionici jezik novi naučio. I po koju psovku, naravno. Ne učimo ih mi, stranci sami upijaju te reči. A sa Borisom možeš lagano da pričaš na srpskom. Jedino kad ga mrzi nešto da uradi, onda se pravi da ne razume.

Zato Dragan jedva dočeka njegov red da u sobi bude cimer sa Francuzom. - Na svakom gostovanju se menjamo, ali on je najluđi. Uvek nešto lupeta na srpskom. Kad su teški trenuci, jedino me on drži u životu. Nije lako kad odeš u Pariz, a Ajfelov toranj vidiš samo iz aviona. - Hotel, dvorana, aerodrom i tako u krug. Sećam se da smo jednom u Tel Avivu proveli tri dana, jer smo igrali i meč Evroligu i Jadranske. Videli smo plažu, centar, čak smo i u šoping išli! Kad završim karijeru, onda ću natenane da posetim sve te gradove koje volim. Istanbul, Barselona... Valensiju sam uspeo da obiđem dok sam pauzirao zbog povrede, sviđaju mi se ti veliki španski gradovi.

Družimo se sa zvezdašima Kad odu u bioskop zajedno, košarkaši Partizana ne mogu da prođu neopaženi sa gorostastnim Milutinovim. Ipak, još veću pažnju Milosavljević privlači kad se pojavi u kafiću sa Bobanom Marjanovićem. - Družimo se sa Zvezdašima. Ne nešto posebno, ali Bobi je recimo super dečko. Znamo se iz reprezentacije. Ima tu još nekoliko sjajnih momaka. Čudno bude ljudima kad nas vide zajedno, ali to je normalno.