English

KK Partizan NIS

    Nema najavljenih utakmica

VESTI

Ostale Vesti »
21.01.2015 · 00:00

Gagić: Opuštanje ni u snu

Sport - R. NikolićĐorđe Gagić, centar Partizana NIS, ne krije zadovoljstvo zbog boljih izdanja, ali upozoravaOpuštanje ni u snu Lep je osećaj kada pomislite, pet vezanih pobeda, ali mi moramo napred, da nastavimo ovim tempom. Učvrstiti četvrto i napasti treće mesto za plej - of. Znao je pre neki mesec Đorđe Gagić da samokritično kaže kako ne sme da dozvoli da brzo uđe u problem sa ličnim grešakama, a u to vreme, ni Partizan NIS nije mogao da se pohvali rezultatima. Više je bilo, korak napred, dva koraka nazad, iz raznih razloga. U međuvremenu, izvesne stvari su počele da dolaze na adekvatno mesto. Stameni Benkovčanin, koji je u smiraj 2014. napunio 23 godine, lagano popravlja individualna izdanja, a isto važi i za tim. - Moglo bi se reći da „hvatamo” formu i to u nekoj vrsti tradicionalnog perioda, posle Nove godine.

Ovo mi je treća klupska sezona i, pomenuto se ponavlja poput nekog nepisanog pravila. Mislim da smo od početka bili u sadašnjem sastavu, da ni otvaranje sezone ne bi proteklo kako je proteklo. Prvo, čekali smo Milosavljevića da se do kraja oporavi posle teške povrede i operacije, pa su došli Mačvan i Pavlović. Kada smo se uigrali, osetilo se to i po rezultatima. Jednostavno, nedostajalo nam je vremena da treniramo, igramo i uklapamo sastav koji se u hodu kompletirao. Sada je to već neka sasvim druga priča - smatra centar crno - belih.

Hvatanje daha i koraka sa konkurencijom, pre svega, u regionalnom takmičenju, imalo je svoju cenu, a još je daleko od obavljenog posla. - Bilo bi pogubno da se opustimo, to ne dolazi u obzir. Znate, lep je osećaj kada pomislite, pet vezanih pobeda, ali mi moramo napred, da nastavimo ovim tempom. Odnosno da ne dozvolimo da nam neko preotme četvrtu poziciju na tabeli ABA lige, ali i da pokušamo da napravimo nešto više. Teoretski čak i lider šampionata, koji je završio posao oko plej - ofa može da sklizne na četvrto mesto, ali ako se držimo prakse, klub iz Humske, pod pretpostavkom da odbrani četvrto mesto, poziciju bi najverovatnije mogao da popravi za stepenik više, što bi realno bilo „mimoilaženje” crveno - belih u polufinalu.

Ali, ima još da se igra i igra... - Mislim da imamo šanse da budemo treći, ali ne volim to da apostrofiram dok ne odigramo još nekoliko kola, barem polovinu od onog što je preostalo u ligaškom delu. Raspored nije uopšte loš kada je u pitanju Gagićev klub? - Jeste, ali kada se setim početka i onolikih gostovanja, a mi nekompletni, nije bilo lako. I platili smo cenu, recimo visokog poraza od Cedevite, koji nismo uspeli da anuliramo u revanšu u „Pioniru”. Kakav je trenutni raspored na tabeli, oni nam, za treće mesto beže, zapravo „dve” pobede. A ima još nešto, najteže se igraju unapred dobijene utakmice, a takvih će biti u preostalih osam okršaja.

Poput onih koje se „podrazumevaju” da moramo da dobijemo. Ipak, najvažnije je da smo se popravili, rezultatski i igrom.Đorđe Gagić je odigrao nešto manje od poluvremena u Valjevu, ali prilično precizno, svodeći greške na minimum, za šta je nagrađen najvećom indeksnom „kvotom” (21) u crno - belom taboru. - U košarci se zna, prvo tim, pa pojedinci. Mnogo nam znače Saša (Pavlović) i Milan (Mačvan), svima, pa i nama na centarskim pozicijama. Dobili smo na sigurnosti i, što je još važnije, na samopouzdanju.

Lepo je kada se pobedi na teškom gostovanju kakav je bilo slučaj protiv Metalca, ili kada pogledaš statistiku. Ali, može i mora bolje. Srčani borac kod koga, ako baš sve zataji, trud neće nikada, odlično zna da je košarkaški deo Humske mesto gde se „gaje” najviše ambicije uprkos finansijskim problemima bez kojih već nekoliko godina ne može kao jedne od udarnih tema. U svetlu pomenutog, pored okršaja u ABA ligi, ide se u susret i Kupu Koraća, za manje od mesec dana u Nišu. - Sa Partizanom je uvek tako, ali je primarno regionalno takmičenje. Međutim, doći će i vreme Kupa, a kasnije i Superliga, odbrana domaće titule. Od nas se uvek očekuje da pružimo maksimum i probamo da stignemo kao najbolji do kraja trke, videćemo...- završava Đorđe Gagić.

Naslednik Jovan Nije „prohodao” do „Pionira” Tata Đorđe već ima najmlađeg navijača. Naslednik Jovan će za koji dan šest meseci, ali, istini za volju, još nije „prohodao” do „Pionira”. - Nije, ali po kući uveliko „vršlja”, a i ne propušta utakmice Partizana na televiziji. Biće vremena da stigne i na lice mesta - kaže ponosni tata. Zajednički duh Podatak za ponos Crno - beli lakše dišu sa novim - starim članovima Mačvanom i Pavlovićem. - Lakše i funkcionišemo, pokriju greške, recimo moje - samokritičan je Gagić - A tek saveti, dobro dođu, posebno saigračima koji su baš mladi. Ali, slično važi i za Luku (Bogdanović) i Tepu, ma ponosni smo na zajednički duh.