English

KK Partizan NIS

Sreda, 18.12.2019 (20:30)

  • VS

Sreda, 18.12.2019 (20:30)

VESTI

Ostale Vesti »
12.01.2015 · 00:00

Milutinov: Moramo da 'grizemo' u Valjevu

Sportski žurnal - Milun NešovićNikola Milutinov, jedan od najmlađih igrača Partizana NIS, ostvario dabl-dabl protiv Olimpije i pogodio dva ključna penala Kada sada stanem na liniju penala svašta mi prolazi kroz glavu. Previše razmišljam o tome šta će biti. Lopta mi je prevelika a obruč premali. Ovako je Nikola Milutinov za Žurnal objašnjavao seriju utakmica u kojima su slobodna bacanja bila njegov najveći neprijatelj. Pričao je 26. decembra. Dve nedelje kasnije stao je na liniju penala kroz koju je prolazila struja. Minut i po pre kraja ključne utakmice, u trenutku kada njegova ekipa vodi jedan razlike, nakon što je prethodna dva pokušaja promašio, pred ljudima koji nisu zaslužili da odu kućama razočarani. - Samo sam se trudio da se opustim. Promašio sam pre toga a znao sam i koliko su bitna ta dva bacanja.

Ostalo je malo vreme-na do kraja. Najvažnije je bilo da ne razmišljam o važnosti – priseća se 20-godišnji Novosađanin ključnih detalja iz utakmice protiv Olimpije. Posle prvog pogođenog stegli ste pesnicu? - Mnogo mi je laknulo, drugo je bilo daleko lakše. Stvarno su bili teški ti penali. To zna svako ko se bavi košarkom.Da li je bilo dodatno teško jer ste bili sami u reketu zbog tehničke Murića? To često izvođačima bacanja predstavlja pro-blem?- Meni su problem bili samo moji prethodni promašaji. Što se tiče te situacije to ništa nije menjalo.Pre dve nedelje smo pričali na istu temu, samo sa pitanjem zašto promašujete penale kada ste inače dobar izvođač. Da li ovo znači da ste sada mirniji?- Polako počinjem da se popravljam. Gledao sam statistike. Onih pet utakmica sam očajno šutirao bacanja. U poslednjim mečevima je bolje. Znači napredujem – nasmejao se Miluti-nov.Tada ste pričali o samopouzdanju? Protiv Olimpije ste delovali prilično samouvereno?- Definitivno igram sa više vere u sebe. Ali, uvek može bolje, težim tome. Ali, sve dok pobeđujemo dobro je.Ponovo ste šutirali i sa poludistance, što ste u prvom delu sezone „zaboravili“?- I tu moram da probijem psihološku barijeru. Moram više da šutiram, jer ko ne pokuša neće ni uspeti.

Protiv Olimpije Vam je sigurnost ulivao ofanzivni skok Mačvana?- Više podrška Gagija Milosavljevića i drugih saigrača. Ohrabruju me da više šutiram. Čini mi se da više oni veruju u moj šut nego ja sam u sebe. Odlično ste sarađivali sa Mačvanom protiv Zmajčeka?- Ono što svi pričaju za njega je istina. Mačvan je plejmejker u telu četvorke. Volim da igram u paru sa njim, kao i svi drugi. Sve razume, kad god se otkrijem dobiću pravovremeno loptu. Odlično prati igru, uvek imam rešenje. Sjajan je.Bila je dosta žestoka borba u reketu na meču sa Ljubljančanima, sevali su i laktovi?- Izuzetno čvrsta utakmica, a kao takva podrazumeva veliku borbu, pa i da dobijam laktove u glavu. Takva mi je pozicija – smeje se Milutinov. – Mora da se bori tokom svih 40 minuta. Nije lako, ali tako je. Ipak, na kraju ste izašli kao pobednici iz velikog boja...- Nikako nismo uspevali da se odlepimo, da prelomimo meč, non-stop smo bili egal. Bitno je da smo na kraju bili pravi. Pripremali smo se da u utakmicu uđemo kao prošle nedelje protiv Cedevite, sa istim ritmom.

Želeli smo da odigramo što bolju odbranu, ali nismo bili na tom nivou. Ipak, to je nešto čemu moramo da težimo. U početku sezone smo imali problema, ali oni polako nestaju. Samo da se svi vrate i oporave, onda će biti Partizan onakav kakav svi očekuju - dodao je Nikola Milutinov, momak koji je jednu od najvažnijih utakmica završio sa 14 poena, 12 skokova i tri rampe. I dva ključna slobodna bacanja. Partizan ne bi bio to što jeste da nije navijača Protiv Cedevite je Partizan konačno pobedio pritisak domaćeg terena. Navijači su uvek bili podrška, a sada energiju sa tribina crno-beli počinju da koriste i na parketu. - Kao da smo osećali opterećenje da odgovorimo navijačima na podršci. I dalje to želimo, ali sada uspevamo da iskoristimo njihov ogroman broj i oni su ti koji nam mnogo pomažu.

Kada se umorimo na terenu da ne padnemo nego da izvučemo sve od sebe. Mnogo im hvala, stvarno su fantastični. Niko od nas igrača nije očekivao da će doći u tom broju. Navikli smo da imamo veliku posetu, ali ovako nešto... Partizan ne bi bio to što jeste da nije njih. Moramo da „grizemo“ u Valjevu Na sledećem meču u Valjevu crno-beli žele da nastave pobedničku seriju. Ipak, rival je takođe u naletu. - Metalac stvarno odlično igra, posebno na domaćem terenu. Neće biti lako, ali za nas je najbitnije da samo igramo odbranu kao protiv Cedevite. Da grizemo od prvog do poslednjeg minuta jako.