English

KK Partizan NIS

Nedelja, 15.12.2019 (20:00)

  • VS

Nedelja, 15.12.2019 (20:00)

VESTI

Ostale Vesti »
23.04.2014 · 00:00

'Ključ je energija, zalaganje, želja i navijači!'

Ekipu Partizana NIS očekuje završnica takmičenja u ABA ligi. Tim Duška Vujoševića, aktuelni šampion regiona, u polufinalnom susretu sastaje se sa ekipom Cedevite. Član idealne petorke lige, bek kluba iz Humske, Bogdan Bogdanović za sajt govorio je o fajnal-foru, narednom protivniku i raspoloženju u taboru crno-belih. ABA liga ulazi u završnicu i došao je trenutak kada jedna utakmica odlučuje mnogo toga. U poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja sastali ste se upravo sa protivnikom sa kojim ćete odmeriti snage u polufinalu. Koliko će se naredni susret razlikovati od tog iz poslednjeg kola? - Razlikovaće se samim tim što će biti veći dobitak ako dobijemo meč jer sigurno da je i pritisak veći. Timovi neće igrati rasterećeno, kao što je to bio slučaj sa prošlom utakmicom koja nije imala rezultatski značaj.

Mislim da će na predstojećoj utakmici biti i veća gledanost i bolja atmosfera, zbog samog značaja utakmice. U kontekstu polufinala, koliko znači što je Partizan NIS u ovoj sezoni igrao Top 16 fazu Evrolige, kao i iskustvo igranja velikih mečeva u najvećoj hali na Balkanu? - Značiće dosta. Mi smo to prošle godine propustili pa znamo koliko nam je bilo teško u nekim situacijama, ali eto ove godine smo uspeli da prođemo u TOP 16 fazu pa ćemo moći da prenesemo to iskustvo iz Arene. To će nam dosta pomoći, imaćemo neku vrstu olakšice. Šta po tvom mišljenju može biti ključno u igri Partizana za pozitivan rezultat i plasman u finale? - Nabrojao bih četiri stvari, a to su: energija, zalaganje, želja i navijači. Da li upravo ta podrška navijača i to što Cedevita nikada nije igrala u Kombank Areni, mogu biti neki od glavnih aduta crno-belih? - Sigurno će biti olakšica, ali to je jedna utakmica i gde god da se igra može svašta da se desi. Neke velike ekipe su grešile na tim koracima, pa ne bi trebalo da se opustimo. Mislim da treba da igramo kao svaku utakmicu do sada, sa velikim zalaganjem i da na taj način možemo da pobedimo.

Pre godinu dana crno-beli su u polufinalu igrali sa Igokeom, prolaskom u finale obezbeđena je Evroliga. Koliko je ovo polufinale različito u odnosu na prošlogodišnje u pogledu pripreme ekipe za njega? - Ove godine je malo teže zbog obaveza koje smo imali u Evroligi, ali što ima prednosti ima i mane. Prošle sezone smo imali više vremena i snage. Mislim da se kroz treninge najviše i sprema utakmica i sigurno da se na treningu stvara ta pobednička atmosfera. Mi smo ove godine utakmice u Evroligi morali odmah da ostavljamo iza sebe, jer je skoro svaki meč u ABA ligi bio za prolaz dalje. Kako se tim priprema za utakmicu sezone, s obzirom na važnost meča, kao i na očekivanja navijača i crno-bele košarkaške javnosti, radujete li se toj utakmici? - Radujemo se, ima tu svakakvih emocija. I sreće i napetosti, tenzije, sve dolazi po malo.

Da li su brojne povrede koje vas nažalost prate ove sezone učinile ekipu psihološki jačom i podstakle je za daljim dokazivanjem i borbom? - Na našem primeru se dokazalo da smo samo postali još jači. Povreda svakog sledećeg igrača, koja se nažalost desila, donela još veću snagu u ekipu i dodatno poverenje od navijača, stručnog štaba i svih saigrača međusobno. To nas je još više ujedinilo, svi smo dobili na samopouzdanju, verujem da smo ojačali. Nastavili svojim ritmom koji smo morali da pojačamo, nismo pali i nismo dozvolili da nas to sruši. Sada nas čeka utakmica sezone, treba dati sve od sebe i sigurno se neće završiti loše. U ime svih saigrača i svoje ime Bogdanović je pozvao navijače kluba iz Humske da u petak dođu u Kombank Arenu: - Oni znaju za šta se mi borimo.

Znam da su uvek uz nas, da će doći u velikom broju, očekujemo to. Mogu da kažem da je Arena i naš teren, dosta mečeva smo igrali ovde. Imamo iskustvo i zajedno sa našim navijačima možemo da napravimo pravi domaći teren - istakao je bek Partizana NIS. Polufinalni meč Cedevita - Partizan NIS zakazan je za petak, 25. april sa početkom u 20 časova.