English

KK Partizan NIS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

  • VS

Petak, 13.03.2020 (18:00)

VESTI

Ostale Vesti »
11.03.2019 · 15:26

Škole košarke KK Partizan NIS

U školama košarke Partizana NIS treniraju dečaci uzrasta od 6 do 11 godina. Cilj škole je savladavanje osnova košarke: vođenje lopte, dodavanje, zaustavljanje i polazak u dribling, „dvokorak“, pivot...

Posebna pažnja posvećuje se razvoju deteta, sticanju odgovornosti, pravilnom ponašanju. Posebno je značajna saradnja sa roditeljima oko savladavanja školskih obaveza. Deci se dodatno daju i košarkaški domaći zadaci, kao što su vežbe spretnosti sa loptom, koje imaju za cilj što bolje razvijanje motorike, kao i potrebe da deca što više vremena provode u igri sa drugarima i loptom, a manje sa kompjuterskim igricama.

Jedna od karakteristika Partizanove škole košarke su i česte posete prvotimaca Kluba na treninzima, čime se dodatno formira osećaj pripadnosti Klubu. Velika pažnja posvećuje se timskom duhu; zato mlađe selekcije pored treninga imaju i razne druge aktivnosti – letnje pripreme, turnire, zajedničke posete utakmicama prvog tima. Na taj način se između selekcija Partizana razvija poseban odnos prijateljstva. 

Škola se nalazi na više lokacija u Beogradu. Verovatno najzanimljivija jeste nova Partizanova škola košarke u Štark Areni, gde se treninzi organizuju u odličnim uslovima koje omogućava najveća sportska dvorana na Balkanu.

Pored Štark Arene, treninzi se održavaju i u školi košarke „Dorćol“, Školi za dizajn tekstila (Voždovac), kao i u osnovnim školama „20. oktobar“ (Novi Beograd), „Franc Prešern“ (Miljakovac), „Jelena Ćetković“. 

Sve informacije o upisu i terminima treninga mogu se dobiti na broj telefona: 062 248 110. 

Za nove šampione!

(Foto: KK Partizan NIS)