English

KK Partizan NIS

Sreda, 18.12.2019 (20:30)

  • VS

Sreda, 18.12.2019 (20:30)

VESTI

Ostale Vesti »
26.05.2016 · 18:54

Juniori Partizana su šampioni Srbije

Trojke Marinkovića i Jovanovića donele su izjednačenje i ključnu prednost u veoma uzbudljivom finalu! 

U Hala sportova Ranko Žeravica, ovog popodneva je završen finalni turnir Roda Juniorske lige Srbije. Pred blizu 1.000 gledalaca, veoma uzbudljivu bitku za trofej državnog prvaka vodili su Partizan NIS i Crvena zvezda Telekom. Obe ekipe, otvorile su meč čvrstom igrom u odbrani što je od samog početka pokazalo da broj postignutih poena u finalu neće biti veliki. U takvoj igri, Zvezda se za nijansu bolje snašla i na prvu pauzu između četvrtina sa prednošću od 11:13.

U drugoj deonici, crno-beli su podigli nivo igre u oba smera što je donelo brzi preokret i prednost koaj je u jednom trenutku iznosila i osam poena. Treću četvrtinu, košarkaši Partizana su bolje započeli, ali je Zvezda smogla snage da se pred kraj deonice približi na tri poena zaostatka.

Poslednji kvartal, doneo je veliko uzbuđenje u režiji oba tima. Prvo su košarkaši Crvene zvezde Telekom uspeli da dođu do preokreta i prve prenosti još od početka druge deonice, da bi crno-beli došli do izjendačenja nakon trojke Vanje Marinkovića i u narednom napadu prednosti nakon pogotka van linije 6,75 najboljeg strelca Roda Juniorkse lige Srbije, Slobodana Jovanovića.

Do kraja utakmice, obe ekipe su pogodile po jedno slobodno bacanje, a promašaj crveno-belih iz neizgrađene pozicije za šut uz zvuk sirene, značio je i početak šampionskog slavlja za juniore Partizana.

Najefikasniji u našem timu bio je Vanja Marinković sa 20 poena i 10 skokova. Slobodan Jovanović je dodao 15 poena.

Nakon osvojene titule, trener crno-belih juniora Bojan Salatić je čestitao igračima, saradnicima i upravi kluba na ostvarenom uspehu.

“Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim momcima. Današnja utakmica je na neki način oslikala čitavu sezonu. Bilo je i uspona i padova i grešaka, ali je borbenost bila na nivou finala, što je verujem na kraju i presudilo u našu korist.” – istakao je trener Salatić.  

Partizan NIS

Adžić 2, Antić, Jovanović 15, Armuš, Stevanović, Marinković 20, Tadić, Planić, Bojanić 8, Jerotić 6, Hadžić, Popović

Crvena zvezda Telekom

Rebić, Uskoković 4, Ćorović 9, Radaković, Đorđević 2, Momirov 3, Ilić, Simanić 8, Radanov 19, Radović 1, Vuković 2, Kovačević