Serbian

BC Partizan NIS

Wednesday, 03.03.2021 (20:00)

  • VS

Wednesday, 03.03.2021 (20:00)

NEWS

Other articles »
19.06.2015 · 13:10

Gospodin MVP: Pružili smo dostojan otpor

Milan Mačvan je mnogo učinio za tim Partizan i u ovoj sezoni. Prilključio se ekipi, dao sve od sebe, bio jedan od najboljih, ali nažalost ove godine to nije krunisao trofejom, kao što je to bilo 2012. godine.

Krilni centar u više navrata ove sezone je bio MVP kola, kako ABA lige tako i Evrokupa, a u finalnoj seriji bio je najbolji pojedinac.

Milan je u finalu plej-ofa proglašen za najkorisnijeg igrača, a bio je i najbolji strelac.


- Čestitam Zvezdi na dobroj sezoni, osvajanju sva tri trofeja. Mi smo pružili dostojan otpor u druge dve utakmice. Žao mi je što nismo pobedili bar jednu, da učinimo seriju zanimljivijom. Još jednom, svaka čast igračima Zvezde, stručnom štabu. Odigrali su sezonu konstantno, bez oscilacija, doneli Evroligu, igrali Top 16... - rekao je Mačvan.

Govorio je i o svom timu, sezoni koja je iz njih:

- Što se tiče nas, zahvalio bih klubu i stručnom štabu, svima sa kojima sam imao priliku da radim ove sezone, mislim da pored svega kroz šta smo prolazili - da smo pružili dostojan otpor. Ova ekipa je pružila nagoveštaj da može da odigra dosta bolje, ali nismo to uspeli, da bude konstantno... Ostaje mali žal - rekao je krilni centar i dodao:

- Ovo će biti dobra škola za sve - kako za mlade koji ostaju, tako i za nas koji odlazimo... Ništa drugo - zaključio je Milan Mačvan.