Serbian

BC Partizan NIS

Wednesday, 03.03.2021 (20:00)

  • VS

Wednesday, 03.03.2021 (20:00)

NEWS

Other articles »
18.06.2015 · 23:40

Vujošević: Igrači održali visok moral, partizanski

Duško Vujošević je čestitao rivalu na pobedi i osvojenoj titulu.

- Čestitam Zvezdi na tituli. Gledam radost i nije mi nepoznato. To pokazuje da Košarkaška liga Srbije nije nevažno takmičenje, iako je obezvređeno. Svaki trofej ima iracionalnu vrednost, oni su napravili rezultat, bili odlični i u Evroligi, osvojili su Kup, ABA ligu i na kraju prvenstvo Srbije, posle dugo godina - rekao je Vujošević.

Partizan je 13 godina u nizu bio prvak države, sada je nakon finalne plej-of serije i pobede od 3:0 taj pehar otišao u ruke košarkaša Crvene zvezde.

- Imali smo mi takve uspešne sezone, koje nisu iskorišćene na pravi način. Moram da naglasim, prvo zahvalnost velika igračima, koji su u nenormalno teškim uslovima, neplaćeni, bilo je jako mnogo povreda, održali visok moral, pravi partizanski. Naša borba zahteva – 'Kad se gine, da se pjeva' - dodao je Vujošević

Šef struke Partizana NIS je zatim rekao da je njegova ekipa odigrala odlično prvo poluvreme, ali da u nastavku nisu na najbolji mogući način iskoristili bonus. 

- Odlično prvo poluvreme, posle se osetila skraćena rotacija, nismo iskoristili najbolje bonus. Potrebna je i sreća, ali je ona remek delo. Ovi momci se bore, oni nisu krivi za našu situaciju. Hvala i organima reda koji su propratili utakmicu koja je prošla bez incidenta. Hvala policiji što je raščistila moju dilemu oko stolice, nisam rekao da Jović nije pogođen, neki 'vesićevski' mediji su iskonstruisali moje reči. Otkriven je krivac. Jasno se vidi da je stolica bačena, ali ne da li je igrač udaren i koliko... Voleo bih da je policija uvek tako efikasna i u nekim drugim slučajevima, na primer kao kada je pehar prošle godine nestao – za kraj je rekao Vujošević