Serbian

BC Partizan NIS

Saturday, 27.02.2021 (17:00)

  • VS

Saturday, 27.02.2021 (17:00)

NEWS

Other articles »
17.06.2015 · 13:30

Teško jeste, ali borićemo se da uzvratimo brejk

Treće utakmica finala plej-ofa domaćeg šampiona je poslednja prilika aktuelnom šampionu Srbije da uzvrati brejk i produži seriju. Crvena zvezda trenutno vodi sa 2:0, ali crno-beli nikako ne gube nadu.

- Nalazimo se u teškoj situaciji, ali još uvek ništa nije gotovo. Da bismo pobedili u sledećoj utakmici, moramo da igramo mnogo čvršće i borbenije, pre svega u odbrani, a tako i u napadu - rekao je centar Partizana NIS Nikola Milutinov.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da će se njegov tim truditi da pobedi sutra Crvenu zvezdu u finalu plej-ofa, ali je veći deo konferencije za medije posvetio priči o uslovima u kojima klub radi, kao i o suspenziji dvorane njegovog tima u eventualnoj četvrtoj utakmici.

- Prednost Crvene zvezde od 2:0 je velika, naravno. Drugu utakmicu smo odigrali bolje nego prvu, sa dozom čvrstine, ali možda i ne dovoljno. Kraća rotacija naše klupe je apsolutno mnogo toga odredila, a modžda na kraju i sam ishod utakmice. Uvek kada jedna lopta odluči može se govoriti o sreći, ali baveći se dugo ovim poslom, imajući puno puta i sreće, ja znam da je sreća remek-delo. Ne govorim to kao neki minus, nego to je tako - rekao je Vujošević.

Zvezda je u prošloj utakmici pobedila košem 10 sekundi pre kraja, a na toj utakmici su se desile dve neuobičajene situacije. Prvo je igrač Zvezde Stefan Jović pogođen u glavu komadom stolice, a u trećoj četvrtini je zbog nediscipline izbačen sa terena kapiten Partizana Dragan Milosavljević.

- Na toj utakmici došlo je i do situacija koje imaju produženi eho i koje su normalne za nas koji se bavimo se javnim poslom. Taj interes javnosti prevazilazi pristojne stvari, to mora da se razume. Ogromna je razlika je u poziciji između Crvene zvezde ovog momenta i Partizana. To sam govorio i ranije i znači da nismo ušli u ovaj duel ravnopravno, već hendikepirani u svakom smislu. Finansijskom situacijom cele godine koja je izazvala odrđenu selekciju tima, nemogućnost kompletiranja tima do kraja pravovremeno. Vidite kada postoji neki egal Zvezdini stranci preuzimaju odgovornost i najčešće uspešno rešavaju tu situaciju. Odrađuju taj posao za koji su plaćeni i vrede svaku banku. Ne želimo od toga da pravimo alibi situaciju, ali ružno je prativi i egal situaciju dva kluba, pa u kome se sada bolje snalazi jedan i na neki čudesan način dobija utakmice - rekao je trener crno-belih.

- Zvezda ima kvalitet, čvrstinu, znaju šta hoće da odigraju i sigurno da imaju logistiku koja prati celu tu situaciju, mogućnosti za pravljenje jakog tima. Nije mala muka sa Partizanom kakav je ovog momenta, sa jednim pravim centrom, bez pleja punog kapaciteta...Mi u datim okolnostima pružamo nešto što je blizu svog maksimuma. Normalno da smo priželjkivali drukčiji rezultat, makar na jednoj, ovoj drugoj utakmici pred svojom publikom. On je izostao. Sve to dovodi do velike nervoze kod svih - rekao je Vujošević i odmah nastavio:

- Bilo je i nekih reakcija. Vidim da je ova paravojna formacija "Blic" pisala da se raspala familija... Dragan Milosavljević je jedan od najboljih ljudi koje sam ja u životu sreo i sa kim sam radio. Pod tom tenzijom i on je izgubio živce, napravio je eksces, kažnjen je za to i izvinio se. Ne znam odakle dalja priča. Italijani kažu: Dešava se to i u najboljim familijama... - jasan je bio strateg kluba iz Humske.

Vujošević je kazao i da je suspenzija Partizana pred eventualni četvrti meč "prilično sporna", i istakao da ne postoji snimak pogađanja Jovića i da je cela kazna izrečena na osnovu izveštaja delegata, kome je tim-menadžer Zvezde Nebojša Ilić doneo stolicu.

- Ja sam stvarno da se uvede red na terenima što se tiče nasilja, treba napraviti osnovna pravila bezbednosti i pristojnosti. Jako sam protiv toga da se na bilo koga fizički nasrće, da se bacaju predmeti koji mogu da izazovu ozbiljnije povrede. I jako sam protiv toga da se to meni radi i da prođe bez reakcije, kao što je bilo na utakmici pre te. Da sam ispljuvan, gađan, pogođen i da na to nema nikakve reakcije, nego je pitanje zašto sam stao kada me je neko pljunuo. Ovde je došlo do prekida utakmice...Sećam se u Splitu kada je Divac pogođen novčićem, a taj isti Leon Deleon je bio delegat, nikakve sankcije nije snosio onaj ko je pogodio Divca metalnim novcem. Čini mi se da postoje dvostruki aršini - rekao je Vujošević.

- Ne tvrdim da je ovo sve režija, neću da grešim, može da bude da je stolica stvarno udarila u čoveka. Nije Partizan sa Zvezdom u ravnopravnim uslovima. Zbog odnosa sponzora i države prema jednom i prema drugom. Iz neravnopravnih uslova smo došli da igramo ravnopravne utakmice.

Za kraj Vujošević je konstatovao:

- Prošle godine smo mi bili prvaci Srbije, 13. put uzastopno, ove godine bi se svako drugi, pa i taj naš protivnik raspao, ne bi ni došao do finala. To je pre svega zasluga igrača. Postaraćemo se da kaznu odradimo već ove godine - rekao je šef struke Partizana NIS.

Upitan da li bi bio razočaran da finale plej-ofa završi bez ijedne pobede, Vujošević je odgovorio:

- Biću razočaran ako ne osvojimo titulu.

Treći duel finala zakazan je za četvrtak, 18. jun sa početkom u 21h.